Gode råd til at undgå tandkødsbetændelse

Har du oplevet, at det gør ondt at børste området omkring en eller flere af dine tænder? Og har du sågar blødt i munden i forbindelse med tandbørstning? Så er der meget, der tyder på, at du har haft betændelse i dit tandkød.

Hver gang vi spiser og drikker udsætter vi vores tænder for en stor mængde bakterier. Og det er disse bakterier, der kan forårsage tandkødsbetændelse, der er en tilstand, du så vidt muligt bør forsøge at undgå, da denne kan føre til den langt mere alvorlige tandsygdom, paradentose.

Nedenfor giver vi hos Tandlæge Reimer & Co dig en guide til, hvordan du undgår tandkødsbetændelse.

Sådan undgår du tandkødsbetændelse

  1. Gode daglige tandplejevaner
    Den bedste måde at undgå de bakteriebelægninger på tænderne, der forårsager tandkødsbetændelse, er ved at have gode daglige børsterutiner. Det betyder, at du bør børste dine tænder to gange daglige med en blød tandbørste i cirkelbevægelser. I mange tilfælde vil begyndende ømhed og blødning gå i sig selv, når du børster dine tænder grundigt.
  2. Mindsk dit indtag af sukkerholdige mad og drikkevarer
    Sukker er bakteriers bedste energikilde, men ved at mindske dit indtag af mad og drikkevarer med et højt indhold af sukker, nedsætter du risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse. Derudover er det også en god idé at undgå rygning, da dette ligeledes udgør en risikofaktor.
  3. Gå regelmæssigt til tandlægen
    Hvis du sørger for at gå regelmæssigt til tandlægen, gør du dig selv i stor tjeneste. På denne måde kan du nemlig få professionel hjælp til forebyggelse af tandkødsbetændelse gennem almindelig forebyggende behandling.

Vi er en tandlæge i København med fokus på at forebygge tandkødsbetændelse. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan du bedst undgå at blive ramt af tandkødsbetændelse.

Kontakt os på

Du kan booke tid her online, vi glæder os til at se dig på klinikken

Book tid online