Paradentose

Hvad er paradentose?

Paradentose er en betændelsestilstand i den knogle, som tandroden sidder i. Betændelsen betyder, at tandroden stille og roligt bliver ”spist” op, hvilket til sidst vil betyde, at tanden sidder løst og risikerer at ryge ud. Paradentose rammer normalt først omkring midten af 30’erne. I de tilfælde hvor paradentose rammer yngre mennesker, skyldes det normalt en mere aggressiv paradentose (Juvenil marginal), her kræves der en noget mere omfattende behandling.

Hvem har særligt brug for paradentosebehandling?

I visse tilfælde kan man være særligt udsat og have brug for paradentosebehandling tidligere end forventet:

  • Rygning: Paradentosebehandling bliver udført på rygere i langt højere grad end på ikke-rygere.
  • Nedsat immunforsvar: Har du nedsat immunforsvar, skal du være særligt opmærksom, da man er mere overfølsom over for betændelse. Få en paradentosebehandling for en sikkerheds skyld!
  • Diabetes: Som diabetiker er der to grunde til at få en paradentosebehandling: En paradentosebehandling hjælper dig både af med tandløshed og forhindrer forværring af sukkersygen.
  • Mundtørhed: Mundtørhed er en undervurderet tilstand. Mundtørhed har en meget større indvirkning på tandsundheden end de fleste tror, og lider man af mundtørhed, skal man både overveje paradentosebehandling samt gå til hyppige eftersyn.Den bedste måde at forebygge paradentose på, er ved hjælp af tandbørstning. En ordentlig tandbørstning, hvor man også sørge for at få børstet tandkødet, kan være med til at forebygge udviklingen af paradentose. Det er også en god ide at bruge tandtråd/tandstikker.

Hvordan diagnosticerer man paradentose?

Det er næsten umuligt, at mærke/se paradentose. Det er derfor ofte tandlægen, der vil diagnosticere paradentose. Derfor er det vigtigt, at man husker at gå regelmæssigt til tandlægen, især hvis man er i risikogruppen.

Tandlægen kan diagnosticerer paradentose ved at måle tandkødslommernes dybde. Ved at måle tandkødslommernes dybde kan tandlægen vurdere, hvorvidt du er i gang med at udvikle paradentose. Hvis tandlægen har mistanke om paradentose, er det også muligt at måle knoglefæstet ved hjælp af røntgenbilleder.

Frygt ikke for en paradentosebehandling!?

Hos Tandlæge Reimer & Co bliver din paradentosebehandling udført af branchens mest omsorgsfulde tandlæger. Hele personalet hos Tandlæge Reimer holder en høj standard med hensyn til alle typer behandlinger – både almindelige og kosmetiske – og yder en eksklusiv service. En paradentosebehandling sker altid i det tempo, du ønsker det. Tandlæge Reimer & Co er det bedste sted at få foretaget en paradentosebehandling, hvis du lider af tandlægeskræk i større eller mindre grad.

Du er også velkommen til at ringe til os for at høre mere om paradentosebehandling og andre af vores tilbud. Find vores kontaktinformationer her.

Ved akutte tilfælde – ring til os på tlf. 38 34 67 86, og vi står parate til at hjælpe dig med det samme!

Kontakt os på

Du kan booke tid her online, vi glæder os til at se dig på klinikken

Book tid online