Ved du, hvad forskellen er på kroner og broer?

Kroner og broer er hyppigt brugte begreber inden for tandlægens verden. Men ikke desto mindre er der mange, der ikke er fuldt ud klar over, hvad det egentlig vil sige at have en krone eller få lavet en bro.

Uanset om du er usikker eller blot trænger til at få genopfrisket din hukommelse, giver vi som tandlæge på Frederiksberg dig her et indblik i forskellen.

Værd at vide om kroner

Når en tand er defekt og skadet på den yderste del – tandkronen – kan denne erstattes af en krone af porcelæn, metal eller plastik. En krone erstatter altså en del af en tand, der ikke længere kan fungere på egen hånd, og har samtidig til formål at være et beskyttende element for den resterende tand.

Vi er en tandlæge på grænsen til Nørrebro, hvor vi i arbejdet med kroner gør vores absolut bedste for at justere enhver krone til den enkelte, således at denne føles og fungerer som en almindelig tand.

Værd at vide om broer

Modsat en krone bruges en bro som erstatning for en eller flere manglende tænder. En bro er et fastsiddende element, der er afhængigt af at kunne sættes fast på de omkringsiddende naturlige tænder. Broer består af en eller flere sammensatte kroner, der altså skal gøre det ud for naturlige tænder. Oftest består en bro delvist af et metal og delvist af porcelæn for at opnå et både funktionelt og æstetisk tilfredsstillende resultat.

Hvor længe en bro kan holde, afhænger blandt andet af broens størrelse, de bærende tænders styrke samt mundhygiejnen.

Kontakt os og hør mere

At få lavet en krone eller en bro er et større behandlingsmæssigt indgreb, og forud for enhver sådan behandling vil derfor være adskillige indledende tandlægebesøg.

Vi står altid klar til at besvare alle dine spørgsmål til kroner og broer – det eneste du skal gøre er at kontakte os som din tandlæge i København.

Kontakt os på

Du kan booke tid her online, vi glæder os til at se dig på klinikken

Book tid online