Rodbehandling – kilde til mange misforståelser

En rodbehandling er en tandbehandling, der foretages, når betændelse i og omkring en tandnerve forårsager, at den pågældende tandnerve dør. Det er vigtigt at få bugt med de bakterier, der er skyld i tandnerves død, og det er netop hér, at en rodbehandling kommer ind i billedet.

Det er langt fra sjældent, at vi hos Tandlæge Reimer & Co udfører rodbehandling. Faktisk er det en behandling, som mange vil skulle have foretaget på et eller flere tidspunkter i livet. Desværre florerer der mange misforståelser om rodbehandling, og derfor slår vi én gang for alle et slag for at få manet disse i jorden.

Tre udbredte misforståelser

I det følgende præsenterer vi dig for tre af de mest udbredte misforståelser om rodbehandling og ligeledes for, hvorfor disse ikke holder stik:

  1. Smertefuld behandling
    Ofte skyldes frygten for rodbehandling frygten for smerter. Men ikke desto mindre giver vi hos Tandlæge Reimer & Co altid smertefri behandling, således at du kan slappe af under en forestående behandling, og vi kan udføre vores arbejde på bedst mulig vis.
  2. Dårlig tandpleje
    Behovet for rodbehandling opstår – modsat mange forventninger – ikke på baggrund af dårlig tandpleje. Faktisk kan du passe godt og grundigt på dine tænder hele livet og alligevel få behov for rodbehandling, da en nerve på baggrund af et langt liv i en tand, kan dø helt naturligt.
  3. Lang og omfattende behandling
    Skal du have foretaget en rodbehandling behøver du ikke at frygte for, at behandlingen er lang og omfattende. Tværtimod er det en tandbehandling, der blot kræver to besøg ved tandlægen, der er relativt hurtigt overstået.

Tre udbredte misforståelser

Hos Tandlæge Reimer & Co ønsker vi at udbrede kendskabet til baggrunden for samt selve rodbehandlingen. At få foretaget en rodbehandling hos os som din tandlæge ved søerne er nemlig langt fra lige så slemt, som mange forestiller sig.

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvordan vi foretager rodbehandling, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt os på

Du kan booke tid her online, vi glæder os til at se dig på klinikken

Book tid online