Sådan plejer du dine børns tænder

Gode tandplejevaner starter i barndommen

Dannelsen af dit barns mælketænder begynder allerede i forsterstadiet og ved fødslen vil alle tænderne være færdigudviklet. De begynder først at vise sig i dit barns mund omkring 6-7 måneders alderen – og det er her, at tandplejen begynder som forældre. Fra første synlig tand er det nødvendigt, at du som forældre børster dit barns tænder. Særligt hvis barnet ammes, vil det være vigtigt, fordi modermælk indeholder meget sukker og dermed kan give huller i tænderne.

Når dit barn er kommet i tre-års alderen vil alle 20 mælketænder være brudt frem. På dette tidspunkt vil det være en fordel for både barn og forældre allerede at have en god rutine med tandbørstning to gange om dagen. Ved at begynde mens barnet er spæd, vil det blive en naturlig del af hverdagen at få børstet sine tænder – og du kan skabe nogle gode tandplejevaner, som kan følge barnet i sit voksenliv.

Hos Tandlæge Reimer & Co anbefaler vi alle forældre til at hjælpe deres barn med tandbørstningen de første 10 til 12 år. Mange er ikke klar over, at det først er når barnet er over 10, at de rent motorisk kan børste deres egne tænder grundigt nok.

Første tandlægebesøg

Det første tandlægebesøg sker omkring barnets 1 års fødselsdag. Her vil du modtage en indkaldelse, hvor tandlægen vil kigge på barnets tænder og mund. Det er rigtig vigtigt allerede at passe dit barns tandlægeaftaler selv i en så ung alder. På den måde kan du skabe et sundt og naturligt forhold til tandlægen for dit barn, som vil få det langt nemmere med fremover at komme til både skoletandlæge og til tandlæge i voksenlivet.

Gode tandplejevaner begynder i barndommen, og som forældre kan du derfor være med til at gøre det til en naturlig og sund del af hverdagen at pleje sine tænder og besøge tandlægen indimellem.

Kontakt os på

Du kan booke tid her online, vi glæder os til at se dig på klinikken

Book tid online